ישנם שתי שיטות עיקריות לאחזור מידע, שיטת החיפוש ושיטת הניווט.
עם התפתחות מנועי החיפוש באינטרנט הפכה שיטת החיפוש לפופולארית ביותר, ואנשים מעדיפים לאתר מידע ישירות דרך מנוע החיפוש ולא "לטייל" בתוך אתרים שעוסקים בתחומים שקשורים לנושא שלגביו אנחנו מחפשים מידע.
ההתקדמות הזו באה לידי ביטוי גם בחיפוש מידע שמתעדכן כל הזמן. מנועי החיפוש יודעים להביא לנו את העדכון האחרון, ולא תוצאות מפורום כלשהו שמישהו פעם שאל שאלה כאשר התשובות שענו לו כבר לא רלוונטיות היום.
הסיבה העיקרית לכך ששיטת החיפוש עדיפה, היא החסכון בזמן. עם התפתחות הטכנולוגיה, בני האדם מנסים לחסוך זמן עם כל כלי אפשרי. כל קליק מיותר של העכבר או מעבר בין דפים שאפשר לחסוך, גוזל זמן ששווה כסף.
להלן מספר דוגמאות לחיפוש מידע שמתעדכן כל הזמן, ונעדיף את שיטת החיפוש על פני שיטת הניווט:
1. אם אני רוצה לדעת מתי הרכבת הבאה מראש העין:בשיטת הניווט, אכנס לאתר של רכבת ישראל, שם אמצא את המקום שבו אוכל לבחור מתוך רשימת התחנות את התחנה שבה אני רוצה לעלות, ואבחר גם את התחנה שבה אני רוצה לרדת, ואזין את השעה, אלחץ על אישור ואקבל את התוצאות.בשיטת החיפוש, אני אכנס למנוע החיפוש, אכתוב "מתי הרכבת הבאה מראש העין" ואופנה ע"י מנוע החיפוש ישירות לדף הספציפי המכיל את המידע המעודכן. ("זמני רכבות")
2. אם אני מעוניין לדעת איך הסתיים המשחק של ברצלונה בכדורגל:בשיטת הניווט, אכנס לאתר ספורט כלשהו, שם אחפש את התוצאה הרלוונטית בין שאר התוצאות, ובשיטת החיפוש אקליד במנוע החיפוש "כמה יצא ברצלונה" ואגיע מיד לדף הספציפי שמציג את התוצאה. ("תוצאות משחקים")
3. אם אני צריך לדעת את ערכו של שער הדולר:בשיטת הניווט אכנס לאתר של בנק ישראל ושם אחפש את ערכו של המטבע, ובשיטת החיפוש אקליד במנוע החיפוש "מה שער הדולר" ואגיע מיד לדף הרלוונטי. ("שערי מטבעות")
4. אם אני רוצה לדעת מתי נכנסת השבת:בשיטת הניווט אחפש אתר שמחזיק את נתוני כניסת השבת ושם אמצא את השבת הספציפית, ובשיטת החיפוש אקליד "מתי נכנסת השבת" והופ, אני שם. ("זמני היום")
5. אם אני רוצה לברר מה מזג האוויר באילת:בשיטת הניווט אכנס לאחד האתרים שעוסקים במזג האוויר, שם אנווט למזג האוויר באילת, ובשיטת החיפוש, אקליד "מה מזג האוויר באילת" ואקבל את התשובה הרלוונטית. ("מזג האוויר")
ניתן לחשוב על עוד הרבה שאילתות כאלו כגון: "מה התאריך העברי היום", "מה פרשת השבוע", "מי הודח בכוכב נולד", "מי זכה בבחירות בישראל" ועוד ועוד.